El Projecte Botànic<
Secció de MEDI AMBIENT
Medi Ambient > El Projecte Botànic

Projecte ´´El Botànic del CEM´´
Amb el projecte “El Botànic del CEM” el que pretenem és incentivar el coneixement de les plantes més representatives de les contrades mediterrànies i la seva importància a tots nivells: culinari, medicinal, ornamental, medi-ambiental...

El nostre botànic està situat a la sortida de la vila, al Camí de Santa Creu d’Olorda i a tocar de la masia de Can Vilagut. La iniciativa va néixer ara fa un any amb un grup de socis-voluntaris de la nostra entitat que de forma permanent – malgrat les aturades obligades per la COVID-19 - l’hi estem donant forma al projecte.

En aquest espai d’uns 2000m quadrats pretenem que les plantes convisquin talment com a la natura. En el terreny les plantes estan dividides en diferents grups: plantes silvestres, aromàtiques, medicinals, de jardí o herbes de cuina. Per la seva banda els arbusts i els arbres acolliran una bona mostra de la diversitat que podem trobar quan caminem per la serra de Collserola per tal de poder-los identificar i conèixer les seves característiques.

També amb l’objectiu de fomentar la biodiversitat hem construït un refugi de fauna que acollirà tot l’any tota mena d’insectes, aràcnids, rèptils i fins i tot algun petit mamífer. Un estany i algunes caixes niu i menjadores seran alguns elements que atrauran i beneficiaran a diferents tipus d’ocells, especialment a l’hivern.

Aquest botànic neix amb la voluntat de ser obert a la població de la nostra vila i permetrà dur a terme activitats educatives i participatives que contribuiran a que petits i grans tinguin una més gran relació ecològica amb el medi natural.

Si us assembla interessant el nostre projecte us encoratgem a contribuir-hi. Pensem en l’aportació d’algun tipus de material o planta, assessorament.... o en forma d’apadrinament d’un arbre, arbust o enfiladissa.

Apadrinament de les plantes
1.- Escolliu d'aquest llistat la planta que voleu apadrinar.
2.- Us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del nostre Correu-e: info@cemmolins.cat o als mòbils 639 677 415 (Marià) – 618 48 66 84 (Joan)
3.- Aviat ens posarem en contacte amb vosaltres per quedar dia i hora per fer la plantació amb vosaltres si així ho desitgeu.
4.- Ens podeu visitar al botànic sempre que voleu en els horaris que estarà obert i saber sobre l’estat de la vostra planta que tindrà un cartellet amb el vostre nom.
Rebem el suport de