Secció de MEDI AMBIENT
Sortides passades

Vocal: Marià Caimo.
Sortides passades
Et mostrem aquí les sortides que hem anat fent els darrers mesos:
dg 19
Novembre
2023
Vilanova de Sau (Osona)

Ruta circular i agradable que des del poble s’endinsa en els boscos del massís de les Guilleries i que en el seu tram final arriba fins al pantà de Sau. Sortida de tot el dia. Dinar de carmanyola. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 29
Octubre
2023
El Pantà de Foix (Castellet i la Gornal, Alt Penedès)

Matinal que recorre uns paratges preciosos i que ens acosten als principals valors mediambientals i històrics de l’espai natural del Parc del Foix. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 1
Octubre
2023
Visita guiada i comentada al Botànic del CEM

Coneixerem les plantes més emblemàtiques de la serra de Collserola. A càrrec de la professora i botànica Empar Carrillo. A les 11 del matí, al “Botànic del CEM” (Masia de Can Vilagut). Activitat gratuïta. No cal inscripció prèvia.

dg 24
Setembre
2023
L’alzinar de la vall de Santa Creu

Ruta agradable d’uns 8 km pel rodal de Molins de Rei que ens permetrà conèixer i gaudir de paratges poc coneguts i transitats. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 25
Juny
2023
Els Caus del Guitard de la Serra de l’Obac

Els Caus del Guitard de la Serra de l’Obac (Terrassa, Vallès Occidental). Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 21
Maig
2023
Jardí Botànic del CEM: "La importància dels insectes a la natura"

Xerrada-col·loqui sobre la pol·linització de les plantes amb el naturalista Miquel Tomas. A les 11 del matí al Jardí del botànic del CEM. Entrada lliure.

dg 14
Maig
2023
Els Caus del Guitard de la Serra de l’Obac (Vallès Occidental)

Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 30
Abril
2023
Jardí Botànic del CEM: "Què ens inspira el Botànic?"

Un any després de la inauguració fem una nova jornada de portes obertes amb la dinamitzadora cultural penedesenca Rosa Vendrell. 10h: obertura; 11h: passejada pel jardí amb històries, dites i cançons de la vida rural; 12h: cantades a l’escenari, sorpreses i copa de cava. Entrada lliure.

dg 16
Abril
2023
Caminada botànica pels rodals de Molins de Rei

Guiada i comentada per la professora Empar Carrillo. Passejada de 6 km per conèixer les plantes aromàtiques i els seus usos tradicionals. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dc 12
Abril
2023
Exposició: "Escarabats insòlits del món"

Col·lecció de diorames i plafons explicatius del naturalista Miquel Tomas. Inauguració a les 7 de la tarda al local del CEM. Visitable fins el 12 de maig. Entrada lliure.

dg 19
Març
2023
La Pineda de Can Ferrer del Coll (Piera, l’Anoia)

Passejada circular per un espai protegit on hi ha els pins més alts de Catalunya. La ruta continua per la riba del riu Anoia. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 19
Febrer
2023
Coneguem el rodal de Molins de Rei

Matinal circular per indrets singulars i observació de la diversitat de plantes. Sortida a peu a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres. Vocal: Marià Caimo

dg 22
Gener
2023
El camí fluvial del riu Ripoll (Vallès Occidental)

Ruta circular de 8km pel torrent de Colobrers i el bosc de ribera del riu Ripoll. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres. Vocal: Marià Caimo

dg 18
Desembre
2022
Matinal per l’entorn natural de La Palma de Cervelló

Ruta circular amb racons singulars com el Pla de Sant Joan, el camí de Can Pongem, la riera de Rafamans o la font del Marge. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres. Vocal: Marià Caimo

ds 17
Desembre
2022
Veniu a buscar el Tió amagat al botànic del CEM!

Us proposem que gaudiu d’un bon matí de màgia per trobar el vostre Tió. I no oblideu portar un parell de mandarines per si tenen gana! Activitat matinal de 10h a 13:30h. Organitza: Secció de Medi Ambient

dg 20
Novembre
2022
La Riera de Fontscalents de Castellterçol (Moianès)

Medi Ambient: La Riera de Fontscalents de Castellterçol (Moianès). Ruta plena d’elements singulars com poues de glaç, cases construïdes dins d’esplugues, fonts i un pont romà. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 16
Octubre
2022
Serra de Can Güell (Vallirana)

Matinal de caminar suau guiada i comentada pel nostre consoci Jordi Escobosa. Descoberta de la masia de Can Bogunyà, la mina de guix del Polvorí, i el mirador de la Penya del Moro. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 2
Octubre
2022
Coneguem els ocells més comuns que habiten entre nosaltres

Xerrada a càrrec de l’ornitòleg Carles Furquet. Com viuen, quin es el seu dia a dia, com identificar-los segons el cant i el color, i molt més. A les 11 del matí, al “Botànic del CEM” (Masia de Can Vilagut). No cal inscripció prèvia.

dg 4
Setembre
2022
Caminada pel rodal de Molins de Rei

Ruta agradable de 8 km per paratges poc coneguts i transitats del nostre entorn més proper. Sortida a les 9 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

ds 16
Juliol
2022
Caminada nocturna al Mirador del Turó de Montcada

Sortida Nocturna al Mirador del Turó de Montcada (Montcada i Reixac). Ascensió suau al mirador panoràmic. Sopar de carmanyola i actuació incògnita! Sortida a les 9 del vespre de la plaça dels Països Catalans.

dg 19
Juny
2022
El Torrent dels Alous de Rubí (Vallès Occidental)

Recorregut a peu molt agradable i distret, per una zona humida amb diversos ponts de fusta, i sota l'ombra d'un magnífic bosc d'àlbers. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 22
Maig
2022
El Camí fluvial del riu Tenes (Riells del Fai, Vallès Oriental)

Matinal que travessa uns boscos de ribera ben desenvolupats tot seguint el curs del riu Tenes. Durant la caminada i sota l'aixopluc dels arbres gaudirem dels seus gorgs, balmes i salts d’aigua. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 1
Maig
2022
Inauguració del Botànic del CEM

A les 10h portes obertes amb recorregut lliure pel recinte del Botànic. A les 11:15h parlaments i inauguració oficial. A les 11:30h espectacle poètic-musical amb l'actuació de Jordi Suárez (piano), Montserrat Toran (veu) i Cesc Vives (poesia). A les 12h copa de cava i pastes per a tots els assistents.

dg 10
Abril
2022
Visita a la casa de pagès del Mas Casablanca (Taradell, Osona)

En acabar la visita a la granja farem un itinerari circular i suau fins al pantà de Taradell i les baumes de les Roques Trabucaires. Excursió de tot el dia i dinar de carmanyola. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 20
Març
2022
Les Valls de Sant Muç (Rubí, Vallès Occidental)

Matinal circular que surt des del castell de Rubí i s’endinsa en uns espais d’interès natural poc coneguts amb camps de conreu, masies antigues i l’ermita de Sant Muç. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 20
Febrer
2022
El Pla de Llerona i el Parc de Falgars i la Verneda (Les Franqueses del Vallès)

Circular matinal i fàcil per aquest pla vallesà amb camins envoltats de conreus, i esquitxat per antics veïnats i masies encara en actiu. La ruta acaba en el Parc del Falgar i la Verneda, un Espai d’Interès Natural que forma part de la Xarxa Natura 2000. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 23
Gener
2022
Les Baumes de la Riera de Masquefa i els boscos de Sant Ermengol (Anoia)

Matinal suau per la riera de Masquefa on l’acció erosiva de diversos meandres han originat espadats i baumes. Després ens endinsarem en els boscos de Sant Ermengol on hi ha amagada l’ermita del mateix nom. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 5
Desembre
2021
El Torrent de Ribatallada (Sabadell, Vallès Occidental)

Ruta plàcida guiada i comentada per aquest torrent, afluent del riu Ripoll, amb paratges molt bonics i ben conservats que ens depararà moltes sorpreses com ara diverses fonts i una vegetació variada i espessa. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 21
Novembre
2021
Les Roques Blaves (Esparreguera, Baix Llobregat)

Itinerari guiat i comentat per conèixer un petit espai situat al límit de la serra de rubió que es un patrimoni geològic únic on es poden veure clarament els efectes de les falles argiloses de color turquesa que pertanyen a la depressió Vallès-penedès. . Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 10
Octubre
2021
Ruta literària Verdaguer (Folgueroles, Osona)

Itinerari amb lectures poètiques a càrrec de la nostra companya Montserrat Casadellà, i que transcorre per alguns dels indrets vitals on el poeta va compondre els primers poemes de la seva infantesa i joventut, com ara la Font trobada o el Gorg de Llitons de gran bellesa paisatgística. Sortida de tot el dia i dinar de carmanyola. 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 5
Setembre
2021
Espais Naturals del Delta del Llobregat

Matinal guiada i comentada per l’ornitòleg Carles Furquet per conèixer els diferents ocells aquàtics i el seu hàbitat. Es un espai dins l’àrea metropolitana de Barcelona interessant per la seva biodiversitat i que cal protegir. Porteu prismàtics. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 21
Febrer
2021
"Les Flandes" de Piera (Anoia)

Sortida matinal de recorregut circular fàcil de 7Km. L’erosió de l’aigua ha creat sobre les argiles i materials calcaris un munt de tonalitats d’ocre en un indret escarpat que no ens deixarà indiferents. Sortida a les 9h matí plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM.

dg 24
Gener
2021
Serra de l’Ataix i Castell de Sant Jaume de Martorell (Baix Llobregat)

Matinal circular de 8Km per camins i corriols encalmats i amb bones vistes. La ruta també consta de diversos punts d’interès com el monestir de Sant Genís de Rocafort, les mines de plom de l’antiga empresa Martorellense o el Castell de Sant Jaume. Sortida a les 9h matí plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM.

dg 15
Novembre
2020
ANUL·LADA PER CONFINAMENT PERIMETRAL COVID-19: "Ruta literària Verdaguer" (Folgueroles, Osona)

Itinerari amb lectures poètiques a càrrec de la nostra companya Montserrat Casadellà, i que transcorre per alguns dels indrets vitals on el poeta va compondre els primers poemes en la seva infantesa i joventut, com ara la Font Trobada o el Gorg de Llitons de gran bellesa paisatgística. Sortida de tot el dia i dinar de carmanyola. 9h matí de la plaça dels Països Catalans.

dg 18
Octubre
2020
ANUL·LADA PER PREVENCIÓ COVID-19 "Les Flandes" (Piera, Anoia)

Itinerari a peu circular fàcil, de 8km, guiat i comentat. Descobrirem una zona poc coneguda que conforma un paisatge de singular bellesa. Un indret escarpat on l’erosió de l’aigua ha creat sobre les argiles i materials calcaris un munt de tonalitats d’ocre que no ens deixaran indiferents. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans.

dg 20
Setembre
2020
La riera de Cervelló i les Penyes del Rector (Baix Llobregat)

Itinerari de 7 km guiat i comentat pel naturalista Jordi Escobosa, en el que descobrirem la riera de Cervelló i unes coves que són un tresor natural, un fabulós exemple del que la mare Natura es capaç de crear: protuberàncies rocoses i forats de formes capricioses que el vent i la pluja han modelat al llarg dels anys. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans.

dg 17
Maig
2020
Les Coves de Can Riera (Torrelles de Llobregat)

Itinerari circular guiat per Jordi Escobosa que ens mostrarà cavitats de pedra argilosa amb protuberàncies rocoses i forats amb formes capricioses modelades pel vent i la pluja. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM, 19 a 21h

dg 5
Abril
2020
Ruta literària Verdaguer

Ruta a peu per Folgueroles (Osona) amb lectures poètiques pel llocs on el poeta va compondre els seus primers poemes: Font Trobada, gorg de Llitons, Salt de la Minyona, etc. Excursió de tot el dia i dinar de carmanyola. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM, 19 a 21h

dg 8
Març
2020
El Llac Negre i Les Foradades de les Pedritxes (Terrassa)

Circular de 9 km pel llac Negre, indret de nombroses llegendes urbanes, i pel vessant sud-est de la serra de l’Obac on veurem cavitats obertes en la roca i balmes de formes ben curioses. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM, 19 a 21h

dg 16
Febrer
2020
El castell de Penyafort i el riu Foix

Diumenge 16 de febrer. Secció de Medi Ambient: El castell de Penyafort i l’albereda del riu Foix (Santa Margarida i els Monjos). Ruta fàcil per la riba del meandre i les gorges del riu Foix enmig d’una albereda bucòlica i fresca, i després entre vinyes i marges plantats d’ametllers florits en aquesta època de l’any. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 19
Gener
2020
La Torrota de Vacarisses

Diumenge 19 de gener. Secció de Medi Ambient. La Torrota de Vacarisses i els engorjats del torrent de les Vendranes (Vallès Occidental). Ruta circular per la torre de guaita del segle XI, i els gorgs de la riera de les Vendranes a raser de la serra de l’Obac. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 22
Desembre
2019
El bosc i la masia de Can Deu

El bosc i la masia de Can Deu (Sabadell, Vallès Occidental). Itinerari per un bosc de pi blanc, cas d’estudi perquè fa 5 anys va patir una forta ventada i s’està regenerant de forma natural, i visita a la masia medieval de Can deu on hi ha el Museu d’Eines del camp. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 17
Novembre
2019
La vall d’Olzinelles

Matinal per l’obaga de la Serra del Montnegre, a tocar de la riera d’Olzinelles, amb conreus, pastures, bosc de ribera, grans arbres monumentals i importants cases pairals. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans.

Imatges de la sortida

dg 27
Octubre
2019
Afloraments geològics de l'entorn

Matinal per apropar-nos i reconèixer diferents i interesants afloraments geològics del nostre entorn. Itinerari guiat i comentat pel fotògraf Jordi Lluis Pi, i pel geòleg i divulgador Isaac Camps. Un paisatge geològic és una lliçó natural al nostre abast. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

Imatges de la sortida

dg 22
Setembre
2019
Els salts d’aigua de Can Canaletes (Cabrera d’Anoia)

Matinal circular per descobrir un conjunt de salts d’aigua no gaire coneguts i que són una petita meravella, situats enmig d’un paisatge de contrastos entre el bosc mediterrani i els conreus de vinya i cereals. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

Imatges de la sortida

ds 20
Juliol
2019
Mirador de la Cornisa de Teià (Maresme)

La tranquil·litat de la nit i la bellesa de la lluna plena ens conduiran fins aquest mirador panoràmic. Després de sopar gaudirem d’una sorpresa musical. Sortida a les 9 del vespre de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 9
Juny
2019
Viver Tres Turons de Sant Feliu del Racó

Visita al viver Tres Turons de Sant Feliu del Raco - Castellar del Vallès (Vallès Occidental). Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 12
Maig
2019
La riera de Martinet (Aiguafreda)

Matinal circular per la vall de Martinet que ressegueix la riera entre gorgs i salts d’aigua enmig d’un paisatge d’uns valors ecològics rellevants. El camí també passa per la masia de l’Afrau amb escultures al seu voltant. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 14
Abril
2019
Santuari Ecològic del Castell de Gallifa

Itinerari suau per la vall de Gallifa fins arribar a la talaia del castell, una “illa de tranquil·litat” des d’on podrem contemplar les extenses carenes dels boscos del voltant. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 10
Març
2019
Camins florits de presseguers (Piera, l’Anoia)

Des del veïnat de La Fortesa farem una caminada tranquil·la entre camps de presseguers on gaudirem d’un dels moments més màgics d’aquesta fruita de pinyol, la floració. Aquesta fruita té la marca “préssec de l’Ordal”. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 17
Febrer
2019
Monestir de Sant Benet, i el Pla de les Generes (Sant Fruitós de Bages)

Diumenge 17 de febrer. Secció de Medi Ambient: Monestir medieval de Sant Benet, i el Pla de les Generes (Sant Fruitós de Bages). Matinal suau i circular de 8 km en un entorn incomparable a la vora del riu Llobregat. L’itinerari també passa per les extraordinàries tines de la Solana. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans.

Imatges de la sortida

dg 20
Gener
2019
Itinerari de natura de la riera de Martinet (Aiguafreda, Vallès Oriental)

Matinal circular entre gorgs i salts d’aigua enmig d’un paisatge d’uns valors ecològics rellevants. El camí també passa per la masia de l’Afrau amb escultures al seu voltant. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans.

dg 11
Novembre
2018
Les balmes naturals de Sescorts i els Obits de Matadepera (Parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac)

Matinal per camins fressats d’un dens alzinar amb boixos i avellaners fins arribar a unes coves naturals que s’havien fet servir com a refugi o allotjament. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo.

dg 21
Octubre
2018
Les gorgues del riu Foix (Sant Martí Sarroca, Alt Penedès)

Caminada tardoral entre camps de vinyes fins unes gorgues espectaculars. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 9
Setembre
2018
El Bosc Encantat d’Òrrius (Maresme)

Una ruta matinal per un bosc amb figures treballades en pedra i diferents restes prehistòriques. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

ds 28
Juliol
2018
Caminada nocturna de lluna plena a Collserola

Caminada circular suau de 7 km entre el Mirador del Turó d’en Corts, Sant Pere Màrtir i la Carretera de les Aigües, que ens oferirà bones vistes sobre la Serra de Collserola, el Baix Llobregat, i Barcelona ciutat, amb el mar de fons. El sopar el farem al Mirador dels Xiprers (cal portar-lo fet de casa). Sortida a les 21h del vespre de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

Imatges de la sortida

dg 17
Juny
2018
Riera de Cànoves i pantà Vallfornès (Vallès Oriental)

Bonica sortida circular, d’uns 8 km, als peus del Montseny, que voreja el bosc de ribera de la riera de Cànoves a l’aixopluc de la calor, i que ara està acondicionada amb diverses passarel·les fins arribar al pantà de Vallfornès. Sortida a les 9h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

Imatges de la sortida

dg 27
Maig
2018
Conèixer els insectes en el seu hàbitat (Garraf)

Matinal de 6 Km entre La Pleta i el cim de La Morella, guiada per l’entomòleg Miquel Tomàs, soci del CEM, que explicarà les característiques i cicles vitals d’insectes com el centpeus, l’escarabat o la libèl·lula. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 6
Maig
2018
Caminada primaveral per la vall de La Rierada

Matinal pels vorals de la riera de Vallvidrera, al seu pas per la Rierada, que en aquesta època de l’any ens oferirà tot el seu encant paisatgístic i acolorit. Ens acompanyaran dos biòlegs naturalistes, que ens comentaran sobre el terreny les repercussions mediambientals del pla d’urbanització previst en aquest sector de la vila . Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo, amb la col·laboració de Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, i Molins en Transició.

dg 4
Març
2018
El castell d’Olèrdola (Parc Natural del Garraf)

Matinal circular per la terra del margalló, envoltats de masies antigues, vinyes i bosquines en petites fondalades, com la del Pla dels Albats. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 18
Febrer
2018
Embasament de Valmanya i castell de Fluvià

Matinal atractiva que ens ofereix un ampli ventall de paisatges als peus del Montseny, amb una gran plana de conreus, masos, zones boscoses i dos punts de referència: el pantà de Valmanya, i el petit, però ben conservat, castell de Fluvià. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 21
Gener
2018
Marganell, el portal d’entrada a Montserrat

Ruta matinal amb una gran varietat de paisatges, amb els primers ametllers florits, i l’encís del massís de Montserrat, que tindrem com a teló de fons. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 3
Desembre
2017
Coves de Can Nadal i Céllecs

Matinal circular i fàcil per les grans roques de granit de la Serra de Marina. Al cim del turó de Céllecs gaudirem d’imponents vistes sobre el mar i la plana vallesana. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 19
Novembre
2017
El pantà de Sau i la riera Major

Sortida de tot el dia. Itinerari circular molt agradable per la Riera Major, que neix al Montseny i desemboca al pantà de Sau. Passarem pel pont medieval de Malafogassa, situat en un entorn frondós i únic, al cor de les Guilleries, i que destaca per les seves aigües molt netes. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 22
Octubre
2017
Pèlags de Vilobí del Penedès

Ruta matinal, circular i suau, que passa per un paisatge singular i únic, on la natura retorna amb generositat i bellesa els efectes de l’acció humana. Veurem antigues pedreres de guix que ara s’han convertit en petits llacs que fan una funció ecològica molt important. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 17
Setembre
2017
Les Agulles de Montserrat

Matinal circular i fàcil de 8 km que, sortint de Can Maçana, planeja tot vorejant la paret dels Frares, la Roca Foradada, i la imponent Cadireta. Al llarg d’aquesta ruta pel massís de Montserrat gaudirem d’unes vistes excepcionals sobre l’Anoia, el Baix Llobregat, i sobre una gran part del Pirineu Oriental. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

ds 8
Juliol
2017
Nocturna al puig de La Mireta

Caminada nocturna al puig de La Mireta, 362m (Avinyonet del Penedès, Alt Penedès). Ruta nocturna, suau i circular per conèixer aquest singular mirador que té unes vistes increïbles sobre la plana del Penedès, el massís del Garraf i el mar. Itinerari guiat per la Rosa Vendrell, dinamitzadora cultural que, durant la caminada, ens proposarà moments de gaudi i sensacions sota la lluna plena. Cal portar sopar. Sortida a les 21h del vespre de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

Imatges de la sortida

dg 11
Juny
2017
Marganell, el portal d’entrada a Montserrat (Bages)

Matinal agradable, de 7 km, on veurem una gran diversitat de paisatges de camps de cereals d’ordi i civada, molt vistosos en aquesta època més càlida. Tot caminant, podrem admirar i submergir-nos en l’encís permanent del massís de Montserrat, que tindrem com a teló de fons. Sortida a les 9h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 21
Maig
2017
Rieres i rials a Arenys de Mar

Matinal circular i suau de 8 km per camins de sorra gruixuda. Els rials creen un entramat magistral de petites rieres, un enteranyinat que dóna una singular personalitat a molts municipis del Maresme. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 9
Abril
2017
La masia de Can Sadurní, a Begues (Baix Llobregat)

Matinal circular de 8 km pels racons més deliciosos i acollidors de Begues: Can Sadurní, una masia que manté encara un paisatge harmoniós de tradició agrícola, amb vinyes, ametllers i cirerers, que trobarem en plena florida. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 19
Març
2017
La via romana de Papers, a Argentona

Matinal fàcil de 8 km per aquesta sorprenent i desconeguda via romana que unia el Maresme i el Vallès. Murs, trams empedrats, clavegueres i ponts romans són els atractius d’aquest itinerari poc conegut pel món excursionista. Vocal Marià Caimo. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 19
Febrer
2017
Camins agrícoles a la Vinya Nova (Collbató, Baix Llobregat)

Matinal fàcil per camps d’oliveres i ametllers, ara florits, i plantes remeieres. Increïbles vistes dels espadats montserratins. Ens acompanyaran guies locals de Collbató. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 22
Gener
2017
La muntanya de Montcabrer (Cabrils, Maresme)

Sortida matinal per un itinerari suau de 7 km que ens portarà a aquest cim emblemàtic de la comarca, mirador privilegiat amb vistes al mar i a les serralades més properes. Diverses llegendes expliquen que les seves roques estan magnetitzades. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 18
Desembre
2016
La riera de Vallcàrquera (El Figaró)

Matinal de 7 km fàcil, a la falda del Montseny, resseguint els salts d’aigua i els gorgs de la riera enmig d’un bosc de ribera en un molt bon estat de conservació. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 6
Novembre
2016
Camins perfumats de vinya (Sant Pau d’Ordal)

Itinerari circular i suau de 8 km per camins envoltats de conreus de vinya i de préssec de secà. Amb el guiatge de l’enonaturista Rosa Vendrell que, d’una manera amena i engrescadora, ens ajudarà a entendre les singularitats d’aquesta contrada tan especial. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 23
Octubre
2016
La vall d’Horta (Sant Llorenç Savall)

Matinal fàcil de 8 km per la vall d’Horta que ens ofereix paratges d’una gran riquesa natural i paisatgística que són regats per una riera de muntanya que desguassa al riu Ripoll. En arribar a la capçalera de la vall visitarem l’espectacular masia d’estil modernista del Marquet de les Roques. Sortida 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 18
Setembre
2016
El Torrent Fondo de Collserola

Matinal circular de 9 km fàcil que, sortint de can Calopa de Dalt, s’endinsa en un bosc tancat i selvàtic que ens acompanyarà gran part del recorregut. Sortida 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

ds 23
Juliol
2016
Caminada nocturna al cim de Les Planes (Pallejà)

Aquesta muntanya de 269m, més coneguda com la de l'antena repetidora de Pallejà, és ben visible des de la nostra vila mirant a ponent i pertany a un dels contraforts més orientals del massís Garraf-Ordal. Itinerari suau de 7 Km amb molt bones vistes sobre el mar. El sopar el farem des del mateix mirador. Sortida a les 21h del vespre de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

dg 12
Juny
2016
Alzinars de Collserola (Sant Cugat del Vallès)

Itinerari matinal circular de 8 km que transita principalment a l’obaga del bosc d’alzines, el bosc més comú de la vessant vallesana del parc de Collserola. A l’aixopluc de la calor d’aquesta època de l’any la ruta passa a tocar de l’emblemàtic Pi d’En Xandri, la Torre negra i la riera de Sant Medir. Sortida a les 9h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 22
Maig
2016
Parc de les Olors del Serrat (Santa Eulalia de Ronçana)

Acompanyats d’un botànic del Parc podrem olorar, tastar i conèixer els usos de les diferents plantes medicinals. En acabar dinar de carmanyola. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

ds 21
Maig
2016
Projecció de diapositives: “Illes Hawai, un país creat pels volcans”

A càrrec dels consocis i viatgers naturalistes Alícia Pubill i Jaume Parés. A mig camí entre Amèrica i Àsia aquest és l’exemple vivent de la formació de la terra. L’esperit hawaià es defineix amb la paraula ”aloha” que pot significar benvingut, hola, disculpa, calma o paciència. Organitza: Secció de Medi Ambient

dg 3
Abril
2016
La florida primaveral dels cirerers (Cervelló, Baix Llobregat)

Amb aquest itinerari podrem gaudir d’extensos camps de cirerers florits. Les cireres són el principal conreu dels pagesos de la zona que encara es mantenen en actiu. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 6
Març
2016
Camins oblidats d’El Papiol (Baix Llobregat)

Itinerari a peu suau i circular de 8 km per camins poc coneguts de l’extrem més occidental del terme municipal d’aquest poble veí. El paisatge que veurem ve marcat per la florida de les primeres herbes remeieres (farigola, cap d’ase, etc). Vocal Marià Caimo. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 21
Febrer
2016
Vallromanes i la Serralada Litoral (Vallès Oriental)

Ruta circular de 8 Km que passa per masies i fonts. Enmig d’un alzinar hi trobarem la Roca Foradada, una resta arqueològica que té una curiosa llegenda mil·lenària. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 24
Gener
2016
La Garriga: un mosaic de paisatges (Vallès Oriental)

Sortida de tot el dia. Itinerari circular de 8 Km amb una gran diversitat paisatgística: els regadius al voltant del curs del riu Congost i la zona de secà amb camps de cereals, oliveres i ametllers ressecats pel sol. En acabar la ruta visita a la població i dinar de carmanyola. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 8
Novembre
2015
El torrent de Colobrers (Sabadell, Vallès Occidental)

Itinerari circular de 7 km pel torrent de Colobrers, en aquesta època de l’any ple dels colors torrats dels àlbers, plataners i d’altres arbres de ribera, i descoberta de la font de Can Moragues, amb un safareig d’origen medieval. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal Marià Caimo.

dg 4
Octubre
2015
La Roca del Barret de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat)

Itinerari circular de 8 km que remunta la carena de la Correrada, entre les valls de les Comes i de Salom. Des de l’ermita del Roser vistes del mar i del massís del Garraf. Sortida 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

dg 6
Setembre
2015
El riu Llobregat al seu pas pel meandre de Ca n’Albareda (Sant Andreu de la Barca, Baix Llobregat)

Itinerari suau i circular de 8 km per descobrir la flora i la fauna dels ambients d’aiguamolls i de ribera del riu Llobregat. Sortida 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

ds 4
Juliol
2015
Caminada nocturna al cim del Turó de la Rovira (262 m)

Aquest cim de Barcelona disposa d’un mirador que està considerat un dels espais més bonics, apartats i amb major encant de la ciutat. Inaugurat el març del 2010 com a mirador i espai històric, ofereix unes fantàstiques vistes de 360 graus al mar i al skyline de Barcelona per una banda, i a la Serra de Collserola per l’altra. Caminada suau i sopar en el mateix mirador. Sortida a les 21h del vespre de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal Marià Caimo.

dg 14
Juny
2015
Els jardins “Joan Brossa” i “Mossèn Cinto Verdaguer” (muntanya de Montjuïc, Barcelona)

Matinal guiada pel consoci i divulgador mediambiental Josep A. Uroz. Els jardins de Joan Brossa tenen les característiques d’un bosc espontani, amb impressionants peus de coníferes. Els jardins de Mossèn Cinto Verdaguer destaquen pels parterres de tulipes la seva col·lecció de plantes aquàtiques. Sortida a les 9h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

dg 17
Maig
2015
Serralada Litoral (Mataró, Maresme)

Itinerari circular i suau de 8 km per pinedes plenes de plantes aromàtiques i medicinals. Resseguint el perfil de la costa trobarem miradors amb molt bones vistes del mar. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 19
Abril
2015
Espais naturals del Delta del Llobregat

Itinerari guiat i comentat per l’ornitòleg Sergi Sales. Aquest espai protegit allotja una gran diversitat biològica: llacunes i aiguamolls, pinedes litorals, platges, ... Observarem les diferents aus aquàtiques que en aquesta època estan de pas en les seves migracions estacionals del nord d’Europa cap a l’Àfrica. Emporteu-vos els binocles ! Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 15
Març
2015
Begues (Baix Llobregat), l’esforç en la recuperació d’antics espais agrícoles

Itinerari circular de 8 km per camins empedrats, molt ben cuidats, i barraques de pedra seca, enmig de conreus on els préssecs de vinya i les cireres havien estat els fruits identificatius de la vila. Un passat agrari que en aquest indret ara es vol revaloritzar com un element integrador del paisatge i de preservació del medi ambient. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 8
Febrer
2015
El Massís del Garraf (Olesa de Bonesvalls, Alt Penedès)

Excursió matinal amb un itinerari a peu circular fàcil de 8 km pel Parc Natural del Garraf. Pujarem fins al cim del Montau, de 658 m, la muntanya més elevada del massís, i un dels 100 cims més emblemàtics de Catalunya. Des d’aquí gaudirem d’unes vistes fantàstiques amb la Mediterrània, a una banda, i els cims nevats del Pirineu, a l’altra. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 11
Gener
2015
Matinal al Parc de la Serralada Litoral (La Roca del Vallès)

Itinerari circular suau de 9 km que en el seu primer tram ressegueix la vall mitjana del riu Mogent, una vall d’alt valor ecològic, i que posteriorment s’endinsa entre valls i muntanyes més interiors, on el litoral del Maresme es troba amb la plana vallesana. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 16
Novembre
2014
Les vinyes a la tardor : Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès)

Matinal a Sant Pau d’Ordal (Alt Penedès): les vinyes a la tardor. Itinerari fàcil de 8 km pel cor de la serra de l’Ordal, que passa per masies i petits nuclis aïllats voltats de camps de conreu i vinyes. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 19
Octubre
2014
El riu Ripoll recuperat com a espai per a la ciutat (Sabadell, Vallès occidental)

Matinal guiada per Montse Pujol, de l’associació ADENC de Sabadell. Itinerari planer (7 km) per la riba restaurada del riu Ripoll, on veurem formacions vegetals d’aigua i diferents ocells que hi viuen. Sortida 9h matí de la pça. Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 14
Setembre
2014
La Riera de Cànoves i la Font dels Oms (Cardedeu, Vallès Oriental)

Sortida matinal amb un itinerari suau de 8 km que ressegueix la riera de Cànoves, al seu pas pel Parc Urbà de la Font dels Oms, on hi trobarem una esplèndida verneda i d’altres arbres de ribera que amb la seva ombra aixopluguen plantes com els càrex o les falgueres. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

ds 12
Juliol
2014
Caminada nocturna al cim del Puig Vicenç, 467m (Torrelles de Llobregat)

Farem un itinerari suau de 4 km des de la urbanització de Can Güell, passant per un camí carreter ample i boscós que ens deixarà als peus del cim. El mirador des del coll és impagable! Podrem veure les poblacions del Baix Llobregat, algunes del Garraf, Barcelona, i el mar com a teló de fons. Sota la lluna plena prendrem unes infusions amb pastes i llegirem un text relacionat amb aquest indret, que limita amb Torrelles de Llobregat, Vallirana i Sant Vicenç dels Horts. Sortida a les 9h del vespre de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 15
Juny
2014
El Parc Fluvial de Vilanova del Camí (Anoia)

Itinerari suau de 8 km per l’espai natural del riu Anoia i la riera d’Òdena. Una iniciativa municipal de recuperació de la flora i de la fauna autòctones de ribera, en uns terrenys tradicionalment molt degradats. També podrem passejar per Ecovila, un itinerari botànic amb diferents exemplars de plantes del país, degudament senyalitzades, i un espai de parcel·les d’horts particulars que disposen d’un innovador sistema de rec “gota a gota”. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 18
Maig
2014
Visita guiada als jardins Joan Maragall, de la muntanya de Montjuïc (Barcelona)

Aquests jardins d'estil clàssic afrancesat envolten l'edifici reial del palauet Albéniz, i van ser dissenyats per Jean Claude Nicolas Forestier, amb motiu de l'exposició internacional de 1929. Passejarem per avingudes i camins flanquejats per arbres monumentals, flors, parterres, brolladors, salts d'aigua, i escultures de regust clàssic. Sortida guiada pel divulgador mediambiental i consoci Josep A. Uroz. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 13
Abril
2014
Matinal a la mina Berta, la serra de Roques Blanques i el torrent de Batzac (El Papiol)

Itinerari suau de 5 Km guiat i comentat per la professora de geologia Àngels Canals. La mina Berta és un lloc de referència per als que volen iniciarse en el món dels minerals. Es tracta d’una antiga explotació minera a cel obert que destaca per la "fluorita d’El Papiol", un dels minerals més emblemàtics de la mineralogia catalana. La ruta també passa per camps de presseguers i cirerers, que trobarem florits, per marges plens de plantes remeieres i aromàtiques, i grans masies dels nostre rodal com Can Domènech i Can Maimó. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 16
Març
2014
Visita matinal guiada al CRARC de Masquefa (Anoia)

El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) té unes instal·lacions úniques a Catalunya, i a tot l'Estat, dedicades a la fauna autòctona però també acullen diferents espècies exòtiques com ara serps tropicals, cocodrils, tortugues i sauris. Els guies ens explicaran aspectes desconeguts de la biologia d'aquests animals per desmitificar creences i pors irracionals. Si anem bé de temps, també visitarem l'església de Sant Pere, amb magnífiques vistes sobre la muntanya de Montserrat. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

ds 22
Febrer
2014
Síria, un país modern tolerant i pacífic, cruïlla de civilitzacions. Projecció de diapositives i xerrada-col·loqui.

A les 7 de la tarda, al local del CEM. La visió d’aquest país abans de la guerra a través d’un viatge realitzat l’any 2004 pels nostres consocis Alicia Pubill i Jaume Parés. Organitza: Secció de Medi Ambient

Crònica de la conferència (25-2-2014)

dg 16
Febrer
2014
El Camí de la Barca (Corbera de Llobregat).

Desprès d’anys de treball diferents associacions han recuperat aquest antic pas natural que permetia la comunicació entre l’enlairada vila de Corbera i la vall del riu. L’itinerari va en paral·lel a la riera de Corbera i passa per masies, fonts, un aqüeducte i un pou de glaç. Excursió matinal fàcil de 8 km guiada i comentada per Jaume Bosch, del Centre Excursionista de Corbera. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 8.30 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dg 12
Gener
2014
Ruta Verda pel Parc Canals i Nubiola (Sant Esteve Sesrovires, Baix Llobregat).

Excursió matinal per un itinerari circular suau de 6 km que ressegueix un antic camí rural recuperat i condicionat l’any 2002 pel Grup d’investigacions i Recerques Espeleològiques Sesrovires (GIRES). La primera part del recorregut és un bosc frondós per passar, més endavant, a un paisatge de vegetació canviant, sempre acompanyats per les diferents tonalitats dels cants dels ocells. Inscripcions a Secretaria. Sortida a les 9 h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 17
Novembre
2013
Sant Feliu del Racó (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac).

Itinerari matinal, circular i fàcil de 8 km que ens convida a conèixer i gaudir d’una de les joies naturals menys conegudes. És un recorregut que transita per una vall enclotada i ombrívola anomenada Sot del Guix i del Pujol, i en paral·lel a un torrent embolcallat d’una espessa massa vegetal. Un cop sortim de la vall el camí s’enlaira i tindrem unes impressionants vistes vers el cim de la Mola. Sortida a les 9h matí de la Plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo.

dg 20
Octubre
2013
El Pla de Tudela (Parc Natural del Cap de Creus)

Amb el curs de milers d’anys el Pla de Tudela presenta un paisatge lunar fascinador i salvatge, un vast teatre natural d'il·lusions òptiques des del que Salvador Dalí, amb una contemplació prolongada, va crear el seu “paisatge mental”. Recorregut suau de 6 km que ressegueix aquesta fantàstica costa on les escultures de les roques no poden tenir un emplaçament millor. Itinerari guiat i comentat pels nostres consocis Francesc Serracanta i Francesc Domingo, coneixedors d’aquest sorprenent espai. En acabar el recorregut dinar optatiu i visita a Cadaqués. Sortida en autocar a les 8h matí des de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocal: Marià Caimo.

Imatges de la sortida

dg 8
Setembre
2013
Jardins Laribal de Barcelona (Muntanya de Montjuïc).

Aquest és un jardí on l’aigua és present arreu amb una vegetació exuberant i centenars d’arbres madurs i plantes exòtiques. Les escales del Generalife, la Font del Gat i diversos espais i racons romàntics de reconegut valor artístic ens ofereixen extenses vistes sobre la ciutat. Visita guiada i comentada pel nostre consoci i divulgador mediambiental Josep A. Uroz. Sortida matinal, 9h matí des de la Plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

dc 22
Maig
2013
Parc de les Olors del Serrat (Santa Eulalia de Ronçana, Vallès Oriental)

Acompanyats d’un botànic del Parc podrem olorar, tastar i conèixer els usos de les diferents plantes medicinals. En acabar dinar de carmanyola. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 17
Febrer
2013
Matinal pel terme municipal de Sentmenat (Vallès Occidental)

Recorregut de 8 Km a través d’un sender agradable que atravessa una zona boscosa de gran bellesa mediambiental i paisatgística que finalment ens portarà al castell mil·lenari de Guanta. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans.

Imatges de la sortida

dg 20
Gener
2013
Matinal per la Serra de l’Ordal (Alt Penedès)

Passejada suau de 8 km que des del poble medieval de Torre-ramona ens acostarà al castell de Subirats i a l’avenc d’Ordal. Sempre envoltats de les típiques i exhuberants pinedes d’aquesta Serra. Sortida a les 9h matí de la plaça dels Països Catalans. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

dg 22
Maig
2011
Vallgorguina (El Vallès Oriental)

Matinal suau de 8 km per la serra del Corredor on destaquen els boscos de suredes, l'ermita romànica de Santa Eulàlia de Tapioles, el dolmen megalític de Pedra Gentil i algunes masies ara restaurades. Sortida 9h matí. Plaça dels Països catalans.

Imatges de la sortida

dg 6
Juny
2010
Les papallones als Aiguamolls de Molins de Rei

Caminada guiada per l’entomòleg Joan Condal per descobrir la importància ecològica i mediambiental de les papallones. Inscripcions a la Secretaria del CEM. Vocal: Marià Caimo

Imatges de la sortida

Rebem el suport de