Secció VETERANS
Sortides Passades

Vocals: Anton, Enric i Joan
Sortides Passades
Et mostrem aquí les sortides que hem anat fent els darrers mesos:
dg 23
Juliol
2023
La Presó Model de Barcelona

Visita opcional guiada segons disponiblitat d’entrades a aquest centre de memòria històrica. Sortida matinal. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 25
Juny
2023
Els Jardins Artigas (La Pobla de Lillet, Berguedà)

Visita guiada a aquests singulars i extraordinaris jardins, un regal de Gaudí a la família Güell. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 21
Maig
2023
Montfalcó Murallat i Calaf (La Segarra)

Passejada guiada per aquestes dues poblacions. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 30
Abril
2023
Visita guiada al poble medieval de Guimerà (Urgell)

Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 19
Març
2023
Castell i Museu de Peralada (Alt Empordà)

Visita guiada. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 29
Gener
2023
Visita guiada a Banyoles i al Bosc de Les Estunes (Pla de l'Estany)

Passejada d’1 Km. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 27
Novembre
2022
Castell de Montsoriu (La Selva)

Visita guiada per un dels grans castells de l’edat mitjana, seu gòtica del Comtat dels Cabrera (Montseny). Passejada de 3, 32 Km i 166 m de desnivell apta per a tothom. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 30
Octubre
2022
Pont de Pedret i Església romànica de Sant Quirze de Pedret (Berguedà).

Visita guiada a aquests monuments declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. Possible final al santuari de Queralt (Berga). Esmorzar al Parc de l’Agulla (Manresa). Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 25
Setembre
2022
Parc dels Bunkers de Martinet i Montellà (Cerdanya)

Visita guiada a la línia Pirineus, construïda entre 1944 i 1948, per evitar que els maquis, el Tercer Reich o els Aliats penetressin al territori espanyol. Sortida a les 7 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres.

dg 26
Juny
2022
Descoberta cultural d'Hostalric (La Selva)

Sortida de descoberta cultural a Hostalric (La Selva). Visita guiada del castell i la vila medieval. Desplaçament en autocar. Dinar inclòs. Sortida a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 29
Maig
2022
Estany d'Ivars i Vila-sana (Pla d'Urgell)

Passejada guiada. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 24
Abril
2022
Visita guiada a les coves prehistòriques de l'Espluga de Francolí i el Museu de la Vida rural

Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 27
Març
2022
Coves del Salnitre de Collbató (Parc Natural de Montserrat)

Visita guiada. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 27
Febrer
2022
Descoberta cultural del Lluçanès

Visita guiada a Sant Feliu Sasserra, en record i admiració per les mal anomenades “bruixes”. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 30
Gener
2022
Descoberta cultural al Baix Berguedà

Visita guiada a Olvan, a la Granja Fuives de reproducció del ruc català, i al nucli antic de Gironella. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre, de dilluns a divendres.

dg 28
Novembre
2021
Mollerussa (Pla d’Urgell)

Visita guiada al Centre Cultural dels Canals d’Urgell i al Museu dels vestits de paper. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 24
Octubre
2021
Visita guiada a Bellpuig, i al convent de sant Bartomeu (Urgell)

El convent de Sant Bartomeu està ubicat als afores del nucli urbà de Bellpuig, i és d'estil de transició del gòtic tardà al Renaixement. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 19
Setembre
2021
Solsona

Visita guiada al pou de gel, “quarto” dels gegants, places i carrers, catedral... Dinarem al Restaurant Gran Sol. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre de dilluns a divendres. Per poder participar a les activitats del CEM cal presentar el certificat de vacunació contra la covid-19, o una prova PCR feta com a màxim 48 hores abans.

dg 28
Febrer
2021
El Canal d’Urgell i Mollerussa (Pla d'Urgell)

Visita guiada al Centre Cultural dels Canals d’Urgell, i al Museu de Vestits de Paper de Mollerussa. Inscripcions al CEM.

dg 24
Gener
2021
Visita guiada al Castell d’Escornalbou (Baix Camp)

El Castell d'Escornalbou és una mansió senyorial que ajunta monestir amb castell, a l'antic terme d'Escornalbou, avui al municipi de Riudecanyes. Inscripcions al CEM.

dg 29
Novembre
2020
Ruta històrica de Bellpuig, i convent de sant Bartomeu (Urgell)

El Convent de Sant Bartomeu està situat a uns 500 m del centre de Bellpuig, a l’esquerra de la carretera de Belianes. Des del convent hi ha una magnífica panoràmica sud de la població. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 25
Octubre
2020
ANUL·LADA PER PREVENCIÓ COVID-19 "Solsona, l’experiència!"

Viu la història amb una ruta pels punt més rellevants del nucli antic medieval: carrers i places Major, de Sant Joan, de Sant Isidre, amb les fonts i cases senyorials, i la catedral amb els claustres. Inclourà la visita al Quarto dels Gegants.Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 20
Setembre
2020
ANUL·LADA FINS A NOU AVÍS!!! Visita guiada al Castell d’Escornalbou (Riudecanyes, Baix Camp)

El Castell Monestir de Sant Miquel d’Escornalbou data de finals del segle XII i inicis del XIII. La seva construcció va ser impulsada per Alfons I, que el va cedir a l’església de Tarragona. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 19
Abril
2020
Visita al Castell d’Escornalbou

Visita al Castell d’Escornalbou (Riudecanyes, Baix Camp). Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM, 19 a 21h

dg 29
Març
2020
Canals d’Urgell i Museu dels Vestits de Paper de Mollerussa

Diumenge 29 de març. Secció de Veterans: Visita al centre Cultural dels Canals d’Urgell i el Museu dels Vestits de Paper de Mollerussa. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM, 19 a 21h

dg 23
Febrer
2020
La ruta dels Remences

Diumenge 23 de febrer. Secció de Veterans: La Ruta dels remences: Vall d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, i Les Planes d’Hostoles. De la mà del guiatge d’en Xevi, anirem a la recerca de Francesc de Verntallat. Desplaçament en autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 26
Gener
2020
Camprodon medieval (Ripollès)

Diumenge 26 de gener. Secció de Veterans: Camprodon medieval (Ripollès). Visita guiada des del barri del Carme fins al Monestir. Desplaçament en autocar. Dinar inclòs. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 29
Desembre
2019
Visita a Tivissa (Ribera d’Ebre)

Diumenge 29 de desembre. Secció de Veterans: Visita a Tivissa (Ribera d’Ebre). Antiga alqueria musulmana, domini dels Entença, església de Sant Jaume, escenari de guerra civil, bressol de personatges rellevants. Desplaçament en autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 24
Novembre
2019
Guissona (Segarra)

Visita guiada al nucli històric de Guissona, al Parc Arqueològic i al Museu Municipal. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 27
Octubre
2019
El Call de Tàrrega

Visita guiada al Call de Tàrrega i a l’exposició "Tragèdia al call: Tàrrega 1348". Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 22
Setembre
2019
Museu de la Sal, les salines i el Santuari de Gerri de la Sal

Visita guiada al Museu de la Sal, les salines i el Santuari de Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 28
Juliol
2019
Visita al "Museu de l’arròs, d’en Rafelet" (Deltebre, Baix Ebre)

Visita guiada al Molí de fusta – “Museu de l’arròs, d’en Rafelet” (1935), a Deltebre (Baix Ebre). Tot el procés d’obtenció de l’arròs del Delta amb els mètodes tradicionals. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 30
Juny
2019
Descoberta Cultural de la Vall de Ribes (Ripollès)

Visita guiada a les pintures romàniques de Sant Víctor de Dòrria, a càrrec de Miquel Sitjar. Dinar a Ribes de Freser. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 19
Maig
2019
Reserva Natural de Sebes (Flix, Ribera d'Ebre)

Visita guiada a la Reserva Natural de Sebes (Flix, Ribera d'Ebre). Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 21
Abril
2019
El Castell de Santa Florentina, i la Casa-Museu de Lluís Domènec i Montaner

Visita guiada al castell de Santa Florentina, de Canet de Mar, i a la Casa-Museu de l’arquitecte Lluís Domènec i Montaner (1849-1923). Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 31
Març
2019
Camarasa i el centenari de la vaga de “la Canadenca”

Visita guiada a la central elèctrica, pantà i poble de Camarasa, i a l’exposició del Centenari de la vaga de “la Canadenca”. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 24
Febrer
2019
Visita guiada a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat (Bages)

Diumenge 24 de febrer. Secció de Veterans: Visita guiada a l’Observatori Astronòmic de Castelltallat (Bages). Sortida 8 h matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament en autocar. Inscripcions a Secretaria.

dg 27
Gener
2019
La Via del Nicolau, visita al Museu dels Càtars i al nucli Medieval de Bagà (Berguedà)

Diumenge 27 de gener. Secció de Veterans: Passejada per la “Via del Nicolau”, des de Sant Joan de l’Avellanet, prop de Gisclareny, i després visita al Museu dels Càtars i al nucli Medieval de Bagà (Berguedà). La caminada és opcional (4 km i 40 minuts en baixada suau). Calen bastons i calçat de muntanya. Ben abrigats. Desplaçament en autocar. Dinar inclòs. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria.

ds 29
Desembre
2018
Visita Guiada a la Biblioteca Arús (Barcelona)

Matinal cultural del cicle “La Barcelona Maçònica” (1a. Part). Desplaçament amb transport públic. Inscripcions a Secretaria.

dg 25
Novembre
2018
La Tarragona d’Antoni de Martí i Franquès (1750-1832)

Descoberta teatralitzada dels espais de Tarragona on va viure i treballar aquest il·lustre químic català, a càrrec de l’antropòleg Jaume Martell Gassó. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 28
Octubre
2018
Visita guiada al Castell de Requesens (Alt Empordà)

Situat sobre un turó que domina les valls meridionals del puig Neulós, a la Serra de l’Albera. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 23
Setembre
2018
Visita a la colònia tèxtil Fabra i Coats de Borgonyà (Osona)

Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 29
Juliol
2018
El màgic món dels trens (Santa Eugènia de Berga, Osona)

Visita guiada al centre de modelisme ferroviari més important del sud d’Europa amb 800 locomotores, 3.500 vagons, diorames, i dues maquetes: una de 250 m2 a escala HO 1:87, amb 1.000 m lineals de via, i una altra a escala1 (1:32) de 200 m2. Posteriorment visita guiada a l’església romànica de Santa Eugènia amb mossèn Manel. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 1
Juliol
2018
Sortida de Descoberta Cultural: El castell de Balsareny (Bages)

Visita teatralitzada de la mà de la Baronessa, d’en Pau Bròquil (el joglar del castell), del soldat, del mestre artesà, de la minyona, … Ells i elles us explicaran qui hi vivia, què feien i en què i com treballaven, com vestien, què sentien, … Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 27
Maig
2018
La Guerra dels Segadors a Santa Perpètua de Gaià, i Vallespinosa (Conca de Barberà)

Visita guiada per l’antropòleg Jaume Martell. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 29
Abril
2018
Descoberta Cultural de Montesquiu (Osona)

Passejada pels voltants de Montesquiu i visita guiada al castell. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 25
Març
2018
Coves Meravelles de Benifallet (Baix Ebre)

Visita guiada a les Coves Meravelles de Benifallet, i passejada amb llagut pel riu Ebre. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 25
Febrer
2018
Aiguamolls de l’Empordà

Visita al Centre d’Informació del Parc i caminada planera de 2,7 Km per l’entorn de l’estany del Cortalet. Opcional arribar fins el mirador del Mas Catà (22m alçada i 100 graons) per admirar la vista de la plana empordanesa. Recomanable portar prismàtics. Sortida 8 h matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 28
Gener
2018
La Vall de Llémena (Gironès)

Visita a l’església romànica de Sant Pere (Llorà), caminada pel Camí Ral, a la vora del riu, fins el Port Sa Creu i Santa Afra (2 Km, desnivell 50 m), on ens recollirà l’autocar. Opcional continuar ruta circular fins al punt de partida (total 5 Km). Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 26
Novembre
2017
La Torre de Vallferosa (Torà, La Segarra)

Antiga torre de guaita de 33 metres d’alçada que ha estat declarada bé cultural d'interès nacional. Les espitlleres (l’aparell defensiu estava al quart pis) tenien un sistema inèdit, ja que eren molt grans i estaven protegides per unes fustes que permetien disparar per damunt i defensar l’edificació pel forat que deixaven a la base. En acabar dinar a Torà. Desplaçament en autocar. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 29
Octubre
2017
Vila de Pals (Baix Empordà)

Visita al nucli antic de la mà de la guia Sandra Bisbe. Diu la Sandra que cal saber d’on venim per saber qui som, perquè tots som fills d’una història familiar que alhora en forma part d’una de col·lectiva. En acabar dinar a Peratallada. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Enric Solà, Josep Mariné i Joan Miró.

dg 24
Setembre
2017
El Castell de Requesens (Serra de l’Albera, Alt Empordà)

El castell de Requesens està situat sobre un turó que domina totes les valls meridionals del puig Neulós. El seu terme correspon al de l'antic poble de Requesens, del municipi de La Jonquera. Visita guiada al castell i després dinar a Cantallops. Desplaçament en minibus amb places limitades a 32 participants degut als 7 de Km de pista que hi ha fins a l’aparcament del castell (només si s’omple, opció de participar-hi amb cotxes particulars). De l’aparcament al castell hi ha 400 m de passejada a peu. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 23
Juliol
2017
Els castells de la Segarra

Sortida de Descoberta Cultural als castells de la Segarra. Es faran dues visites guiades, primer al castell de l’Espluga Calba, una vila i municipi de la comarca de Les Garrigues, de 21,34 km², que es troba en contacte amb l'Urgell i la Conca de Barberà, i després al castell de La Floresta, d’estil gòtic i convertit en palau residencial el 1569. Aquests dos castells són els millor conservats de la comarca de Les Garrigues. Per acabar, dinarem a Arbeca, al restaurant “La Placeta”. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 18
Juny
2017
La Vall de Núria”, la joia del Ripollès

Sortida panoràmica de descoberta cultural a la Vall de Núria. L'any 1931, a l'habitació número 202 de l'hotel, es va redactar el que seria l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que va quedar ratificat a les urnes el 2 d'agost de 1931. Desplaçament fins a les estacions de "Ribes enllaç" i "Ribes Vila", visitant el museu del tren, i després amb el tren cremallera, pujada al Santuari tot gaudint de les espectaculars vistes. Un cop a Núria, accés al Puig d’Àliga amb telecabina per apreciar una panoràmica excepcional. Després, temps lliure i dinar (no inclòs en el preu). Retorn del grup a “Ribes Vila”, amb el cremallera de les 15:50 h. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre.

dg 28
Maig
2017
Parc Samà de Cambrils

El Parc Samà és un jardí botànic privat de 14 hectàrees, que es troba dins l'antiga finca del marquès de Marianao, l’home que es va enamorar de la claror i la llum del Camp de Tarragona. Com a complement, després es visitarà el nucli antic de Cambrils amb el tren turístic. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 30
Abril
2017
La Via Annia, o via Romana de Capsacosta, Sant Pau de Seguries (Ripollès)

Obra d’enginyeria d’època romana que presenta un excel·lent estat de conservació amb els seus murs, guarda rodes i d’altres elements construïts fa dos mil anys. Seguirem a peu un tram museïtzat de 3,4 km que acaba a Sant Salvador de Bianya. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 26
Març
2017
Aitona, amb molt de gust! Passejant pel Baix Segre

Visita guiada en plena florida primaveral a les plantacions de fruiters més espectaculars del Segrià, especialment de presseguers (paraguaio i platerina) i nectariners. En les darreres campanyes, Aitona ha produït 100 milions de kilos de fruita. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 26
Febrer
2017
Descoberta Cultural: Puig de la Caritat (Moianès)

Passejada fàcil de 3 km a aquesta muntanya de 1.010 metres, mirador privilegiat de l’entorn. Després, visita al poble de l'Estany i al seu Monestir. Sortida 8 h matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 29
Gener
2017
Descoberta Cultural: “Cinc segles forjant Ripoll”

Visita guiada ambientada al segle XVII acompanyats de Fra Benet, monjo almoiner del monestir de Ripoll. Després visita a la Farga Palau, un dels darrers exemples de “farga catalana”. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 18
Desembre
2016
Descoberta Cultural: Visita guiada a Hostalric (la Selva)

La fortalesa militar medieval amb la Torre dels Frares, la Torre del Convent, el recinte emmurallat, el Portal de Barcelona, etc. Desplaçament amb autocar. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 27
Novembre
2016
La Ruta dels Indians a Begur (Baix Empordà)

La intensa relació entre Cuba i Begur té el seu origen en l’emigració de molts begurencs a l’illa caribenya el segle XIX. Eren els populars “americanos”, que en retornar pretenien recrear l’estil de vida de Cuba a Begur. La guia Sandra Bisbe en farà apreciar i gaudir aquest interessant patrimoni (passejada per zona urbana). Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 30
Octubre
2016
Sant Pere de Casserres i Sant Feliuet de Savassona. Tavèrnoles (Osona), “Pedres que parlen”.

El Monestir de Sant Pere de Casserres està situat a la punta d’una península voltada per un dels últims meandres que forma el riu Ter abans d’arribar al pantà de Sau. Monument del segle XI que va ser declarat monument històric i artístic l’any 1931. Hi farem una interessant visita guiada. En acabar descoberta dels petroglifs de Sant Feliuet de Savassona: la Pedra del Sacrifici, de les bruixes, de l’home... (2 km per muntanya). Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Enric Solà, Josep Mariné i Joan Miró.

dg 25
Setembre
2016
El Camí de la Retirada per Molló i el Coll d’Ares (Ripollès)

Recorregut que rememora el camí emprat per molts homes i dones que al final de la Guerra Civil van fugir a França per la repressió del règim franquista. Al llarg de tota la frontera entre Catalunya i França molts són els passos de muntanya que van prendre el nom de “la retirada”. Nosaltres visitarem el pas de “la retirada” del Coll d’Ares i Molló amb el guia Xavier Bachero. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 24
Juliol
2016
El trenet Tricu-Tricu per la Vall d’en Bas (Garrotxa)

Durant el recorregut podrem observar l'altiplà i les cingleres de Falgars, una panoràmica del poble del Mallol i de l'espectacular muntanya del Puigsacalm, passarem per la Parcel·lària, un camí rural de gran interès paisatgístic, i farem un aturada a Sant Privat d’en Bas per visitar aquest petit nucli. En acabat del trenet, visita guiada a Hostalets d’en Bas amb el carrer Teixeda, un dels més fotografiats de Catalunya. Places limitades a 55 persones. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 19
Juny
2016
Santuari dels Munts (1.058m, Sant Boi de Lluçanès)

Visita d’aquest santuari on es conserven 8 retaules originals datats entre el s. XVII i s. XIX, i on es pot seguir l’evolució de l’art a Catalunya durant 200 anys, des del barroc al neoclàssic més pur. A continuació visita guiada al monestir i al claustre de Santa Maria de Lluçà, joia del romànic. Havent dinat visita de Santa Maria de Merlès i Santa Maria de La Guàrdia, amb una gran vista panoràmica entre el Lluçanès i el Berguedà. Desplaçament en autocar a les 8h matí de la Plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 29
Maig
2016
Descoberta de la Ciutadella de Roses (Alt Empordà)

Passejada i descoberta cultural de la Ciutadella de Roses. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 24
Abril
2016
Descoberta cultural de Sant Feliu de Guixols

Visita guiada i teatralitzada al Santuari, i a continuació passejada pel nucli antic de la vila, visita al Centre de recuperació de nàufrags (1886), i descoberta del niu de metralladores construït els últims anys de la Guerra Civil per defensar el port. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 20
Març
2016
Ruta dels molins fariners de Calldetenes a Sant Julià de Vilatorta (Espai Natural Les Guilleries-Savassona)

Visita guiada al museu temàtic del Molí fariner de la Calvaria (s.XI), i passejada de 5,5 km pel curs de la riera de Sant Martí fins el Parc de les 7 Fonts, amb els seus canals, recs, basses, rescloses, fonts, "cadiretes" i d’altres elements d’aprofitament hidràulic. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà

dg 28
Febrer
2016
Descoberta Cultural de Valls (Alt Camp)

Visita guiada als llocs més interessants de la vila castellera per excel·lència. Sortida 8 h matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 31
Gener
2016
Descoberta Cultural: La Fatarella (Terra Alta)

Visita guiada al nucli històric i al centre d’interpretació “Internacionals a l’Ebre”. Desplaçament amb autocar. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 29
Novembre
2015
Conjunt medieval de Ciutadilla (Urgell)

Visita guiada al conjunt medieval de Ciutadilla, comarca de l’Urgell, amb el seu castell del segle XI, el nucli antic i l’església del segle XVII. Després visita a Casavalls, de la mateixa època. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 25
Octubre
2015
Navàs i el seu entorn (Bages)

Visita guiada a l’entorn del municipi de Navàs, amb l’església de Sant Cugat del Racó (S. XI), i les de Castelladrall i Valldeperes. Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 20
Setembre
2015
Les Bodegues Torres (Pacs del Penedès)

Visita guiada a aquest celler, amb trenet ecològic i degustació de dues varietats dels seus vins. Visita complementària guiada al conjunt monumental de Sant Martí Sarroca (S. X-XII). Desplaçament en autocar i dinar inclòs. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 26
Juliol
2015
Descoberta cultural: Santuari de Lord (Solsonès)

Caminada a peu des de Sant Serni del Grau fins a l’encimbellat Santuari de Lord. Degut a l’estretor de l’accés, no apte per autocars, excepcionalment el desplaçament en aquesta sortida es farà amb cotxes particulars des de Molins de Rei. L’ascensió a peu es farà en dos grups. Un grup anirà pel camí del Via Crucis (opció curta, 30 minuts de pujada), i l’altre pel camí panoràmic (opció llarga, 40 minuts de pujada). Visita conjunta del Santuari i dinar a Sant Llorenç de Morunys (restaurant El Jardí). Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 28
Juny
2015
Descoberta cultural: Sant Llorenç de Morunys (Solsonès)

Visita cultural guiada a la vila de Sant Llorenç, el casc antic, l’església-monestir amb el seu retaule barroc policromat, i el museu. Tot seguit es farà un desplaçament panoràmic per la vall, visitant les fonts del Cardener, i dinant al port del Comte al restaurant Els Avets. Si fa un dia clar, desplaçament al mirador de la Creu del Codó per gaudir d’una vista excepcional de tota la vall. Desplaçament en autocar. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 31
Maig
2015
Descoberta Cultural de Les Planes d’Hòstoles (Garrotxa)

Allà on conflueixen la riera de Cogolls amb el riu Brugent (no confondre amb el riu del mateix nom que hi ha al Camp de Tarragona), hi trobem uns quants saltants d'aigua, gorgs i els “gours”, acumulacions de calcita que formen graons en el curs de l'aigua. Excursió a peu de 6 Km en baixada suau, excepte en l’accés al gorg de Santa Margarida (-30m). Dinar a Sant Feliu de Pallerols. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 26
Abril
2015
Les Preses i la vall del Corb (Garrotxa)

Passejada de 6 Km a peu, amb un desnivell acumulat de +230 metres. Aquesta petita vall és tancada al sud per la Serralada del Corb, i està formada per un seguit de cingles coberts per una espesa vegetació de faigs, roures i alzines. La vall manté la seva bellesa tradicional amb ermites romàniques la de Sant Joan i la de Sant Martí del Corb. Dinar a Les Preses. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 22
Març
2015
Descoberta cultural de Sant Joan les Fonts (Garrotxa)

Ruta en trenet pel Parc Natural de la Zona Volcànica que té com a principals atractius l’església del Monestir Benedictí, el casc antic, el pont medieval, l’església parroquial, i la ruta de “les tres colades”, amb el volcà de la Canya i el Boscarró, on podrem observar cingleres basàltiques resultants del refredament de les colades de lava. Si hi ha prou aigua veurem també el salt del Molí Fondo. Dinar a Sant Joan Les Fonts. Desplaçament en autocar. Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 h matí. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 22
Febrer
2015
La Vall d’en Xuncla o del Rimau (Gironès)

Caminada de 3,8 km que parteix de Sarrià de Dalt, on passant per davant de l’església de Sant Pere aviat trobarem una antiga extracció romana de pedra sorrenca que es va fer servir per construir la muralla de Girona. Resseguint el camí de la riera passarem pel salt del Timbarro, i una raconada on encara es poden veure moles de moli a mig construir dins l’aigua. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 25
Gener
2015
Visita al poblet de Cartellà i als seus paisatges de pessebre (Gironès)

Des de Sant Gregori passejarem per la plana agrícola de Cartellà. Visitarem el castell de Cartellà, i a mig camí ens trobarem amb la masia de Can Roseta, amb una mestressa inquieta i artísticament molt activa. Desplaçament amb autocar. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 21
Desembre
2014
El Puig d’Adri i les Gorges de Canet (Gironès)

Caminada de 3,7 Km per conèixer el Puig d’Adri, un volcà que va entrar en erupció fa més de 120.000 anys. L’actual vall de la riera de Canet va quedar plena de materials volcànics, que l’aigua ha anat esculpint creant un paisatge de gorges únic al paratge de la font de la Torre. Desplaçament amb autocar. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 30
Novembre
2014
El Castell de Florejachs (La Segarra)

Visita guiada a aquesta mansió senyorial del s. XVI que es troba adossada a l'antiga muralla del poble i que té una bonica torre medieval. El seu interior és, per la seva ornamentació i mobiliari, un veritable museu. Dinar inclòs. Desplaçament en autocar. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 26
Octubre
2014
El Castell de Montgrí (Baix Empordà)

Ruta guiada a peu de 4 km d’anada i tornada (300m desnivell i 2:30 h de durada). Durant el camí farem diferents aturades per explicar els principals trets dels municipis de la comarca, històries de pirates i contrabandistes, vegetació i fauna del massís del Montgrí. Breu passejada per la vila de Torroella. Dinar a l’Estartit. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 21
Setembre
2014
Cicle "Coneguem la Conca de Barberà" : Forés i la Ruta de l’Aigua

Visita guiada al llogarret de Forés amb una caminada de 4,8 km, i 2:30 h de durada (dificultat mitjana baixa, recorregut circular de 206 m de desnivell de pujada, amb una altitud màxima de 860 m). I després, dinar i visita guiada al nucli històric de Conesa. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dj 4
Setembre
2014
300 Onzes de setembre 1714-2014 : visita guiada al Museu d’Història de Catalunya

Amb motiu del “Tricentenari”, visita guiada matinal (11:00) al Museu d’Història de Catalunya. Activitat per a majors de 65 anys. Places limitades a 25 persones. Desplaçament en tren. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 29
Juny
2014
Descoberta cultural de Vilanova de Prades

Cloenda de la temporada amb un recorregut a peu pels “calaixos de l’Ereldo” i la punta Curull, de la Serra de la Llena. 5,1 km de recorregut. Ruta circular de 2 hores i 9 minuts, i 181 m de desnivell. Desplaçament en autocar.Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 1
Juny
2014
Visita guiada al Castell de Salses (Rosselló)

Aquest castell es troba en l’antiga frontera que separava el reialme de França del reialme d'Aragó, abans de que Felipe IV donés el nord de Catalunya a Lluís XIV de França (Tractat dels Pirineus, 1659). Després de la visita realitzarem com a complement una estada a la vila de Cotlliure. Sortirem a les 7 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 27
Abril
2014
Cicle del Tricentenari: “La Batalla de Talamanca” (El Bages)

“La Batalla de Talamanca” va ser la darrera victòria catalana contra l’invasor, en la guerra dels catalans contra les tropes borbòniques. Visita guiada al castell i a l’escenari natural de la batalla. Excursió de 5, 4 km de recorregut. Sortida en autocar a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 30
Març
2014
Cicle del Tricentenari: “Els Fets de La Gleva”, a Sant Hipòlit de Voltregà (Lluçanès)

Visita guiada al Santuari de La Gleva, on es van produir uns famosos fets durant la Guerra de Successió. Excursió de 6 a 7 km de passejada. Sortida en autocar a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dv 14
Març
2014
Cicle del Tricentenari: Visita guiada al jaciment i a les exposicions permanents del Born, Centre Cultural de Barcelona

Activitat per a socis jubilats majors de 65 anys. Places limitades a 30 socis (2 grups de 15 persones). Transport en tren. Inscripcions al CEM de 7 a 9 del vespre. Vocals: Joan Miró i Enric Solà.

dg 23
Febrer
2014
Descoberta de l’Estany de Banyoles

Farem una caminada per recórrer el perímetre del llac (7 km sense desnivells). Els que prefereixin gaudir de la pau de l’estany tindran l’alternativa de fer un passeig en barca pel seu compte. En acabar l’activitat ens dirigirem al centre històric de Banyoles on tindrem una visita guiada de la Plaça Major, el Monestir de Sant Esteve, la Pia Almoina, les cases singulars, els carrers amb encant i el patrimoni històric i cultural de la vila. Sortida a les 8 del matí de la plaça dels Països Catalans. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

Àlbum de fotos de la sortida (Facebook)

dg 26
Gener
2014
Visita al Castell de Cardona (Bages).

Enguany commemorem el 300 aniversari dels fets de 1714. La secció de veterans vol inaugurar l’any amb una visita especial al castell de Cardona, on es relaten els fets de la darrera escena de defensa dels drets nacionals del país davant l’assetjament de les tropes borbòniques. La visita guiada constarà de dues parts: la fortalesa (2 hores) i el centre històric de la vila (1,5 hores). Sortida de la plaça dels Països Catalans a les 8 del matí. Desplaçament amb autocar. Inscripcions a Secretaria. Vocals: Enric Solà i Joan Miró

dg 12
Gener
2014
Recollida del pessebre i del seu llibre de registre al cim del Puigmadrona.

Sortida a peu des del local del CEM a les 8h matí. Cal portar-se l'esmorzar, got i beguda. Hi haurà cava i neules per celebrar l’entrada al nou any.

Rebem el suport de